Snille piker drikker seg ikke fulle. Snille piker drikker seg bare akkurat passe sjarmerende søte. Snille piker drikker ikke store, sterke menn under bordet. Snille piker kikker med beundring på store, sterke menn som drikker tequilaen bar uten å lage grimaser. Snille piker griner ikke på nesen av de som blander ut whiskyen med vann. Snille piker nikker sjarmerende forståelsesfullt og nipper til hvitvinen sin.

Jeg derimot, jeg tømmer bringebærvodka over riskremen og lurer de andre til å gjøre det samme. Jeg lager lyseblå og lilla tyrkershots i litermål og overbeviser de andre om at det visst faen er godt ved å drikke fire strake uten en eneste grimase. Jeg svinser videre rundt som den perfekte vertinne for festen, passer på at alle har det de trenger og sørger for påfyll der det trengs. Jeg finner en halv vannmelon i kjøleskapet og lurer på hva som skjer om man fyller den med vodka, så jeg prøver, og spiser det hele uten å dele.

Jeg lurer på hva det er kompisen min har med seg i posen sin, kaster meg over den og sjekker selv når jeg ikke får svaret så raskt som ønsket. Hva er Appfelkorn? Er det godt? Får jeg smake? Kom igjeeen da? Mmm, dette var jo egentlig ganske godt. Skål! Skål igjen og heeei skååål. Flaska nærmer seg tom og jeg lover å kjøpe igjen en ny til neste gang.

Vodka med vaniljesmak? Hva i all verden tenkte du på da du kjøpte det, Gemal? Og hvorfor har jeg ikke smakt det før? La meg fååå! Nå! Jeg vil, jeg er nysgjerrig. Hva søren blander man vodka med vaniljesmak med? Appelsinjuice? Nei, fysj, èn slurk og sender glasset videre rundt bordet. Cola? Ugh, flashbacks til Vanilla Coke!! Rett i vasken med den! Drikker man den bar? Finner et shotglass og prøver. Æsj!! Man blander vaniljevodka med Kahlua. Alkohol pluss mer alkohol, det jo bli bra? Tja, faktisk ikke så veldig! Setter bort flaska og leter etter noe annet.

Heey, Sambucca! Noen som vil ha? Hoppsann, der ble det tomt, og jeg fikk ikke engang smake. Det suger å være en god vertinne. Sutter litt på restene av vannmelonen og surmuler for meg selv. I to sekunder. Spretter opp og kommer på at det står en tønne med tysk pils i kjelleren. Svinger meg elegant ned trappa nesten uten å snuble og svarer at jeg skal tisse når gemalen spør hvor jeg skal. Men kjære, vi har ikke toalett i kjelleren. Vel, da skal jeg vel noe annet da.

Kommer sjarmerende fnisende opp igjen med en tønne under armen og finner frem kopper og kar til alle mann. Feiler i å åpne tønna på riktig måte og heller tysk øl stort sett overalt der koppene og karene ikke står. Hopper energisk ut på kjøkkenet for å finne noe å tørke opp med, bare for å finne ut at de andre har slengt håndklær rundt i hele stua før jeg kommer tilbake. Rister oppgitt på hodet og tar en skål. Hva drakk jeg nå? Karsk? Var det i det hele tatt kaffe i denne karsken? Og hvor er eieren av denne karsken? Følger fjorten pekefingre og snur hodet…

Med tærne oppi matfatet til katta, og resten av kroppen under kjøkkenbordet, der var eieren av karsken uten kaffe. Snedig. Er det en sammenheng? Lar vi ham ligge der? Ja, han våkner snart. Han bruker å ta en pause under bordet midt i festen. Ok. Skåål!

Lisa, kan du blande meg noe å drikke? Jeg sitter så inneklemt her, kommer meg ikke ut. Klart det, hva vil du ha? Vodka/russian? Straks tilbake! Skååål! Søren, kjøkkenskapet er tomt, ingen flere rene glass. Aha, et litermål! 7 dl vodka og 3 dl russian. Ja, det blir sikkert bra. Gutten er fra landet, han tåler såpass. Kom igjen, drikk det da, det kan ikke være ille? Klapper taktfast og roper overbevisende- drikk det, kom igjen, drikk det, kom igjen. Noen minutter senere er litermålet tomt og jeg tusler ut og blander en ny. Ikke så sterk, ropes det fra stua. Neida, selvfølgelig ikke. 7 dl vodka, 3 dl russian. Han nekter. Han må tisse.

Oooh, det er mer lyseblå tyrkershots igjen! La oss drikke! Jaa! Nei? Neivel. Oh, oh, jeg har en blender! Nå skal det blandes drinker! Men gemalen din har lagt seg, du kan ikke bråke med det nå. Jeg kan hvis jeg vil, så det så. Og det gjør jeg også. Fargesterke drinker pøses ut i stua, en etter en, og det blir mast etter flere. De var nok gode, helt sikkert. Hvor er..? Hva gjør hun nedi hagen!? Leter etter stekespaden? Javel. Hva gjør den i hagen da? Nuhvel, mer å drikke? Jaa?

Alle skuler på den siste flaska, den som ingen ennå har tort å åpne, den med en død larve i bunnen, den de store, sterke mennene har kikket på hele kvelden og psyket hverandre opp til å drikke. Som ingen har drukket. Ennå.

Men Lisa er ikke redd. Faen, dere er no’ pingler hele gjengen! Kaster korka og tar en skikkelig munnfull, siler den gjennom tennene for å være sikker på å ikke få med den døde larven, svelger, nesten helt uten grimase. Store, sterke menn kikker forundret og nervøse på hverandre. Vi kan ikke la oss slå av, av, ei jente!? Kaster seg samtidig over flaska og lar den gå på rundgang. Hah! Vi menn, vi tøffe, vi tør! Jada, jada, jeg torde først! Svimmel nuh! Sove snart? Jaa? Natta nuh… ZzzZ.

Og snart er det ny sommerfest…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende